Functies bij het Woudagemaal

Uit wiki

Versie door Jasper (Overleg | bijdragen) op 8 jul 2011 om 13:43 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Bij het Woudagemaal werken de volgende mensen: '''De gemaalchef''' De gemaalchef is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en bediening van het Woudagemaal, zow...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Bij het Woudagemaal werken de volgende mensen:

De gemaalchef

De gemaalchef is verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en bediening van het Woudagemaal, zowel bouwkundig, civiel als technisch. Als direct leidinggevende stuurt hij de wachtchefs, machinisten, stokers en filterman aan. Hij zorgt ervoor dat iedereen zijn werk zo goed mogelijk kan doen.

De wachtchefmonteur

Wanneer het gemaal draait, draait het dag en nacht. Daarom zijn er verschillende wachtploegen die het gemaal bedienen en in de gaten houden. De wachtchefmonteur heeft de leiding over een wachtploeg. Een wachtploeg bestaat uit vier man. De wachtchefmonteur zelf, samen met één of twee stokers en één of twee machinisten.

De stoker

De stoker zorgt ervoor dat de ketels voldoende en de juiste soort stoom leveren. Hij controleert of de verbranding optimaal is, en houd het waterpeil en de vervuiling van de filters in de gaten.’

De machinist

De machinist ondersteunt de wachtchefmonteur in de machinehal. Hij controleert de keldermachines en smeert de hoofdstoommachines waar nodig met de hand.

De filterman

De filters in het ketelhuis moet worden ‘ingepakt’, ofwel voorzien van schone filterdoeken. Daarnaast draagt de filterman zorg voor enkele filters in de kelders en het ketelhuis. Tenslotte helpt hij de wachtploeg met diverse civiele taken, zoals het schoonhouden van machines en vloeren en andere algemene werkzaamheden.