Ketelmeer: verschil tussen versies

Uit wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Ketelmeer''' Het '''Ketelmeer''' is ontstaan nadat de '''Noordoostpolder''' en '''Oostelijk Flevoland''' waren drooggelegd. Het Keteldiep loopt tussen: '''Rams...')
 
k
 
(4 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
'''Ketelmeer'''
 
'''Ketelmeer'''
  
Het '''Ketelmeer''' is ontstaan nadat de '''[[Noordoostpolder]]''' en '''Oostelijk Flevoland''' waren drooggelegd. Het Keteldiep loopt tussen: '''Ramsgeul''' (ten noorden van het Kampereiland), het '''Kattendiep''' (uitmonding van de '''[[IJssel]]''' en het '''Keteldiep''' (de vaargeul vanaf de IJssel naar het Ketelmeer. De '''Ketelbrug''' in de A-6 (Joure - Hollandse Brug en de aansluiting met de A-1) markeert de overgang van het Ketelmeer naar het '''[[IJsselmeer]]'''.  
+
Het '''Ketelmeer''' is ontstaan nadat de '''[[Noordoostpolder]]''' en '''[[Oostelijk Flevoland]]''' waren drooggelegd. Het '''Keteldiep''' loopt tussen: '''Ramsgeul''' (ten noorden van het Kampereiland), het '''Kattendiep''' (uitmonding van de '''[[IJssel]]''') en het '''Keteldiep''' (de vaargeul vanaf de IJssel naar het Ketelmeer).
  
De haperende '''Ketelbrug''' is genoegzaam bekend, inmiddels is er groot onderhoud aan de brug uitgeveord en zouden de storingen tot het verleden moeten behoren.
+
[[Bestand:Ketelmeer_a.JPG|400×300px|link=]]
  
Het Ketelmeer is bijna overal net zo diep als het IJsselmeer: -3 m. tot -5 m.  
+
<br>De '''Ketelbrug''' in de A-6 (Joure - Hollandse Brug en de aansluiting met de A-1) markeert de overgang van het '''Ketelmeer''' naar het '''[[IJsselmeer]]'''.  
  
Het Ketelmeer is belangrijk voor de scheepvaart die via de IJssel naar het IJsselmeer vaart.
+
[[Bestand:Ketelbrug.JPG‎|400×266px|link=]]
 +
 
 +
Het '''Ketelmeer''' is bijna overal net zo diep als het IJsselmeer: -3 m. tot -5 m.
 +
 
 +
Het '''Ketelmeer''' is belangrijk voor de '''scheepvaart die via de [[IJssel]] naar het [[IJsselmeer]]''' vaart.
 +
 
 +
<br>
 +
[[Category:Waterbeheer buiten Friesland]]

Huidige versie van 23 sep 2021 om 17:55

Ketelmeer

Het Ketelmeer is ontstaan nadat de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland waren drooggelegd. Het Keteldiep loopt tussen: Ramsgeul (ten noorden van het Kampereiland), het Kattendiep (uitmonding van de IJssel) en het Keteldiep (de vaargeul vanaf de IJssel naar het Ketelmeer).

400×300px


De Ketelbrug in de A-6 (Joure - Hollandse Brug en de aansluiting met de A-1) markeert de overgang van het Ketelmeer naar het IJsselmeer.

400×266px

Het Ketelmeer is bijna overal net zo diep als het IJsselmeer: -3 m. tot -5 m.

Het Ketelmeer is belangrijk voor de scheepvaart die via de IJssel naar het IJsselmeer vaart.