Welkom bij Wouda's Wiki oud

Uit wiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Wouda's Wiki maakt als online encyclopedie deel uit van de interactieve attracties in de informatie- en tentoonstellingszaal van het Bezoekerscentrum van het Woudagemaal.

Bezoekerscentrum.jpg

In dit informatiecentrum kan de bezoeker kennis nemen van allerlei wetenswaardigheden betreffende het ir. D.F. Woudagemaal, het grootste nog in werking zijnde stoomgemaal ter wereld, de historie van het waterbeheer in Fryslân en de rol van het Wetterskip Fryslân daarbij tot op heden. Vanuit het bezoekerscentrum worden rondleidingen verzorgd naar en door het Woudagemaal.

P1000059.JPG

Wanneer de bezoeker vanwege de bezichtiging van de tentoonstelling en de rondleiding door het gemaal nog behoefte aan extra informatie mocht krijgen, dan kan men gebruik maken van het in de tentoonstellingszaal aanwezige Wiki-touchscreen om daarmee Wouda's Wiki te verkennen of de gewenste info en antwoorden op vragen te zoeken. In deze online encyclopedie vindt u aanvullende en meer uitgebreide informatie over het ir. D.F. Woudagemaal, het waterbeheer in Fryslân door Wetterskip Fryslân en aanverwante zaken.

Omdat Wouda's Wiki een online encyclopedie is, kan de bezoeker naderhand ook thuis nog studie maken van de inhoud van deze website door via het internet een bezoek te brengen aan

http://wiki.woudagemaal.nl

Wiki.woudagemaal wordt door de vrijwilligers van het Woudagemaal voortdurend bijgewerkt en verbeterd.

Veel leesplezier!