Welkom bij Wouda's Wiki

Uit wiki

Versie door Bert Lems (Overleg | bijdragen) op 1 apr 2019 om 07:22 (Bert Lems heeft pagina Welkom bij Wouda's media Wiki hernoemd naar Welkom bij Wouda's Wiki)

Ga naar: navigatie, zoeken

Wouda's Wiki maakt deel uit van de interactieve expositie in het bezoekerscentrum van het Ir. D.F. Woudagemaal.

Het gemaal is eigendom van Wetterskip Fryslân. Het is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld.
In het bezoekerscentrum wordt uitleg gegeven over het stoomgemaal, de taken en verantwoordelijkheden van Wetterskip Fryslân, de historie van de Friese boezem en het waterbeheer in Fryslân.

Logo Wetterskip Fryslân.png
P1000059.JPG


Het gemaal staat sinds 1998 op de Unesco Wereld Erfgoed lijst en is bijna dagelijks te bezoeken. U start in het bezoekerscentrum en van daaruit gaat u met één van de vrijwilligers van het Woudagemaal naar het gemaal.


Actuele bezoekersinformatie vindt u op de website: http://www.woudagemaal.nl

Zo navigeert u door deze Wiki pagina's van het Ir. D.F. Woudagemaal

  • Alle blauwe kernwoorden geven toegang tot een nieuwe pagina over dat onderwerp
  • Vervolgens geven (opnieuw) blauwe woorden een verbinding naar volgende pagina's, enz.
  • Een overzicht van alle pagina's vindt u via Speciale pagina's - Alle pagina's (via de linker kolom onder hulpmiddelen)

Een aantal links die ook interessant zijn

https://youtu.be/Hkz2xbIbq7A


Verantwoording

Bij het samenstellen van de teksten wordt gebruik gemaakt van openbare informatie, afbeeldingen van eigen fotografie, uit eigen archief en onderzoek, van internet en uit verouderde vakliteratuur. Hieronder vallen ook diverse studieboeken, zoals ze destijds gebruikt zijn door hen die studeerden voor de diverse bevoegdheden als (stoom)machinist. Wij hebben gemeend bij het schrijven en samenstellen van teksten en afbeeldingen een algemeen nut te dienen zonder commerciële bedoelingen.
De redactie heeft haar best gedaan om het auteursrechtelijke eigendom van informatie en beeldmateriaal te bepalen en te achterhalen.
Mocht iemand bezwaar hebben tegen de publicatie van bepaalde foto's, afbeeldingen of tekst en van mening zijn hiervan de eigendomsrechten te hebben, dan kan men contact opnemen met de Stichting Woudagemaal.

Bezoekerscentrum2.jpg

Bezoekerscentrum van het Woudagemaal

Er kan met de redactie contact opgenomen worden via email:
wiki@woudagemaal.nl