Welkom bij Wouda's Wiki

Uit wiki

Versie door Bert Lems (Overleg | bijdragen) op 29 mrt 2019 om 21:11

Ga naar: navigatie, zoeken

(deze pagina is in bewerking maart/april 2019)

Wouda's Wiki maakt deel uit van de interactieve expositie in het bezoekerscentrum van het Ir. D.F. Woudagemaal.

Het gemaal is eigendom van Wetterskip Fryslân. Het is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld.
In het bezoekerscentrum wordt uitleg gegeven over het gemaal, de taken en verantwoordelijkheden van Wetterskip Fryslân, de historie van de Friese boezem en het waterbeheer in Fryslân.

Logo Wetterskip Fryslân.png
P1000059.JPG


Het gemaal staat sinds 1998 op de Unesco Wereld Erfgoed lijst en is bijna dagelijks te bezoeken. U begint uw bezoek altijd in het bezoekerscentrum en van daar uit wordt u door één van de vrijwilligers van het Woudagemaal rondgeleid in het gemaal.

Actuele bezoekersinformatie vindt u op de website: http://www.woudagemaal.nl
Verantwoording
Bij het samenstellen van de teksten wordt gebruik gemaakt van info en afbeeldingen van eigen fotografie, uit eigen archief, van internet en uit verouderde vakliteratuur. Hieronder vallen ook diverse studieboeken, zoals ze destijds gebruikt zijn door personen die studeerden voor de diverse bevoegdheden als (stoom)machinist. Wij hebben gemeend bij het gebruik van de info en afbeeldingen een algemeen nut te dienen. Er zijn dus geen commerciële bedoelingen.
De redactie heeft haar best gedaan om het auteursrechtelijke eigendom van informatie en beeldmateriaal te bepalen en achterhalen.
Mocht iemand bezwaar hebben tegen dit gebruik en de publicatie van bepaalde foto's, afbeeldingen of andere zaken en van mening zijn eigendomsrechten te hebben aangaande deze zaken, bronnen en materialen, dan kan men contact opnemen met de Stichting Woudagemaal.
Er kan met de werkgroep contact opgenomen worden via email:
wiki@woudagemaal.nl