Ketelmeer: verschil tussen versies

Uit wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Ketelmeer''' Het '''Ketelmeer''' is ontstaan nadat de '''Noordoostpolder''' en '''Oostelijk Flevoland''' waren drooggelegd. Het Keteldiep loopt tussen: '''Rams...')
 
Regel 1: Regel 1:
 
'''Ketelmeer'''
 
'''Ketelmeer'''
  
Het '''Ketelmeer''' is ontstaan nadat de '''[[Noordoostpolder]]''' en '''Oostelijk Flevoland''' waren drooggelegd. Het Keteldiep loopt tussen: '''Ramsgeul''' (ten noorden van het Kampereiland), het '''Kattendiep''' (uitmonding van de '''[[IJssel]]''' en het '''Keteldiep''' (de vaargeul vanaf de IJssel naar het Ketelmeer. De '''Ketelbrug''' in de A-6 (Joure - Hollandse Brug en de aansluiting met de A-1) markeert de overgang van het Ketelmeer naar het '''[[IJsselmeer]]'''.  
+
Het '''Ketelmeer''' is ontstaan nadat de '''[[Noordoostpolder]]''' en '''[[Oostelijk Flevoland]]''' waren drooggelegd. Het '''Keteldiep''' loopt tussen: '''Ramsgeul''' (ten noorden van het Kampereiland), het '''Kattendiep''' (uitmonding van de '''[[IJssel]]''') en het '''Keteldiep''' (de vaargeul vanaf de IJssel naar het Ketelmeer).
 +
<br>De '''Ketelbrug''' in de A-6 (Joure - Hollandse Brug en de aansluiting met de A-1) markeert de overgang van het '''Ketelmeer''' naar het '''[[IJsselmeer]]'''.  
  
De haperende '''Ketelbrug''' is genoegzaam bekend, inmiddels is er groot onderhoud aan de brug uitgeveord en zouden de storingen tot het verleden moeten behoren.
+
Het '''Ketelmeer''' is bijna overal net zo diep als het IJsselmeer: -3 m. tot -5 m.  
  
Het Ketelmeer is bijna overal net zo diep als het IJsselmeer: -3 m. tot -5 m.
+
Het '''Ketelmeer''' is belangrijk voor de '''scheepvaart die via de [[IJssel]] naar het [[IJsselmeer]]''' vaart.
 
+
Het Ketelmeer is belangrijk voor de scheepvaart die via de IJssel naar het IJsselmeer vaart.
+

Versie van 5 nov 2013 om 17:09

Ketelmeer

Het Ketelmeer is ontstaan nadat de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland waren drooggelegd. Het Keteldiep loopt tussen: Ramsgeul (ten noorden van het Kampereiland), het Kattendiep (uitmonding van de IJssel) en het Keteldiep (de vaargeul vanaf de IJssel naar het Ketelmeer).
De Ketelbrug in de A-6 (Joure - Hollandse Brug en de aansluiting met de A-1) markeert de overgang van het Ketelmeer naar het IJsselmeer.

Het Ketelmeer is bijna overal net zo diep als het IJsselmeer: -3 m. tot -5 m.

Het Ketelmeer is belangrijk voor de scheepvaart die via de IJssel naar het IJsselmeer vaart.