Educatie

Uit wiki

Versie door Vincent Erdin (Overleg | bijdragen) op 5 okt 2012 om 10:28 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Educatie, Een van de doelstellingen van het nieuwe Bezoekerscentrum van het '''ir. D.F. Woudagemaal''' in Lemmer is om uitleg te geven over de waterhuishouding in de...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Educatie,

Een van de doelstellingen van het nieuwe Bezoekerscentrum van het ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is om uitleg te geven over de waterhuishouding in de provincie Fryslân.

Bezoekers kunnen op onder andere de watertafel zelf zien hoe de provincie droog wordt gemalen of hoe de loop van het water is.

Voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs zijn er speciale lesporgramma's te downloaden die zij individueel of in groepsverband kunnen gebruiken.

Op de site: www.woudagemaal.nl zijn de lesprogramma's te vinden bij: educatie.

Voor leerlingen van het basisonderwijs gaat het om: leermiddelen basisonderwijs voor leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn er twee pakketten samengesteld: 1: docent en 2: leerling.

Na het gebruik van een lespakket is het een fluitje van een cent om in het Bezoekerscentrum en in het gemaal de weg te vinden, je hebt je dan al verdiept in de werking en geschiedenis van het stoomgemaal.