Educatie: verschil tussen versies

Uit wiki

Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
 
'''Educatie'''
 
'''Educatie'''
  
Een van de '''doelstellingen van het nieuwe''' '''[[ Bezoekerscentrum van het Woudagemaal]]'''  '''in Lemmer''' is om '''uitleg te geven over de waterhuishouding in de provincie Fryslân'''.
+
Enkele van de '''doelstellingen van het nieuwe''' '''[[ Bezoekerscentrum van het Woudagemaal]]'''  '''in Lemmer''' zijn:
 +
<ul>
 +
<li>'''uitleg geven over het [[ir. D.F. Woudagemaal]] en de bijbehorende stoomtechniek'''
 +
<li>'''uitleg te geven over de [[waterhuishouding]] en het [[waterbeheer]] in de provinsje Fryslân'''
 +
</ul>
  
 
[[Bestand:Bezoekerscentrum.jpg|350x263px|link=]]
 
[[Bestand:Bezoekerscentrum.jpg|350x263px|link=]]
  
Bezoekers kunnen op onder andere '''de [[watertafel]]''' zelf '''zien hoe de provincie droog wordt gemalen''' of '''hoe de loop van het water''' is.
+
Bezoekers kunnen zich in het Bezoekerscentrum over deze onderwerpen informeren door de vele (interactieve) exhibits:
 +
onder andere '''de [[watertafel]]'''.
 +
<br>Zo kan men zelf '''zien en ervaren hoe de provincie droog wordt gemalen''' of '''hoe de loop van het water in Fryslân geregeld''' is.
  
Voor leerlingen van het '''basis- en voortgezet onderwijs''' zijn er '''speciale lesprogramma's''' te downloaden, die zij '''individueel''' of '''in groepsverband''' kunnen gebruiken.
+
Voor leerlingen van het '''basis- en voortgezet onderwijs''' zijn er '''speciale educatieve lesprogramma's''' te downloaden, die zij '''individueel''' of '''in groepsverband''' kunnen gebruiken.
  
Op de site: '''www.woudagemaal.nl''' zijn de '''[[lesprogramma's]] te vinden bij: educatie'''.
+
Op de site: '''www.woudagemaal.nl''' zijn de '''[[lesprogramma's]] te vinden onder: educatie'''.
  
 
Voor leerlingen van het basisonderwijs gaat het om: '''leermiddelen basisonderwijs'''
 
Voor leerlingen van het basisonderwijs gaat het om: '''leermiddelen basisonderwijs'''
Regel 16: Regel 22:
 
<br>'''leerling'''
 
<br>'''leerling'''
  
Na het gebruik van een lespakket is het een fluitje van een cent om '''in het Bezoekerscentrum en in het gemaal de weg te vinden''', je hebt je dan al '''verdiept in de werking en geschiedenis van het [[stoomgemaal]]'''.
+
Na het gebruik van een lespakket is het heel gemakkelijk om '''in het Bezoekerscentrum en in het gemaal de weg te vinden''', men heeft zich dan al '''verdiept in de werking en geschiedenis van het [[stoomgemaal]]'''.

Versie van 14 feb 2016 om 23:12

Educatie

Enkele van de doelstellingen van het nieuwe Bezoekerscentrum van het Woudagemaal in Lemmer zijn:

Fout bij het aanmaken van de miniatuurafbeelding: /bin/bash: /usr/bin/convert: No such file or directory

Error code: 127

Bezoekers kunnen zich in het Bezoekerscentrum over deze onderwerpen informeren door de vele (interactieve) exhibits: onder andere de watertafel.
Zo kan men zelf zien en ervaren hoe de provincie droog wordt gemalen of hoe de loop van het water in Fryslân geregeld is.

Voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs zijn er speciale educatieve lesprogramma's te downloaden, die zij individueel of in groepsverband kunnen gebruiken.

Op de site: www.woudagemaal.nl zijn de lesprogramma's te vinden onder: educatie.

Voor leerlingen van het basisonderwijs gaat het om: leermiddelen basisonderwijs voor leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn er twee pakketten samengesteld:
docent
leerling

Na het gebruik van een lespakket is het heel gemakkelijk om in het Bezoekerscentrum en in het gemaal de weg te vinden, men heeft zich dan al verdiept in de werking en geschiedenis van het stoomgemaal.